Tatuoidun ihon hoito

Juuri tehty tatuointi on pohjimmiltaan avohaava parin päivän ajan ja kuten kaikki avoimet haavat se voi aiheuttaa komplikaatioita. Komplikaatioiden, kuten infektioiden estämiseksi on erittäin tärkeää hoitaa uutta tatuointia. Jaamme tässä käytetyimmät jälkihoitovinkkimme.

Jälkihoito

Tatuoinnin jälkeen iho on erityisen herkkä ja sinun on huolehdittava siitä hieman tavallista enemmän. Lisäksi juuri tehty tatuointi tarvitsee jälkihoitoa, jotta se voi parantua kunnolla, näyttää hyvältä ja säilyä hyvänä jatkossakin. Alla on muutamia vinkkejä juuri tatuoidun ihon hoitamisesta parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi:

HUOM! Älä koskaan revi auki tai naarmuta siinä olevaa rupea, kun iho parantuu. Pese kädet aina ennen kuin kosket vastatehtyyn tatuointiin. Tämä vähentää infektiovaaraa ja tatuointi säilyttää kauniin ulkonäkönsä pitkään.

  1. Pese tatuointi varovasti miedolla saippualla ja haalealla vedellä suojaavan muovikalvon poistamisen jälkeen.
  2. Anna tatuoinnin ilmakuivua.
  3. Voitele tatuointi Helosan® Originalilla, joka on mieto ja hajusteeton voide.
  4. Pese tatuointi kerran päivässä miedolla saippualla ja haalealla vedellä.
  5. Levitä tatuoinnille ihovoidetta viisi kertaa päivässä, kunnes rupi on kokonaan hävinnyt. Vähennä voitelua asteittain.

Miksi tatuointi tulee voidella?

Ihon päällä on luonnollinen rasvakerros, joka suojaa sitä kuivumiselta ja pitää ihon pehmeänä ja joustavana Nämä rasvat ovat ihon tärkein suojaeste sen kuivumista vastaan. Tatuointia tehdessä viedään tatuointiväri (muste) neulalla ihon alimpiin kerroksiin. Tämä tarkoittaa, että jokainen tatuointineulan pisto aiheuttaa ihoon pienen vaurion, joka sekä ärsyttää ihoa että voi aiheuttaa infektioita. Vaurioituneen ihosuojan vuoksi iho tarvitsee hieman ylimääräistä huolenpitoa tatuoinnin paranemisprosessin. Jos iho kuivuu, tatuoinnin paraneminen kestää kauemmin ja vaarana on, että iho ärsyyntyy ja pieniä haavoja voi esiintyä, mikä puolestaan voi aiheuttaa infektioita ja ihottumaa.

Pehmennä, kosteuta ja auta ihoa korjaamaan itseään

Kun harkitset ihonhoitotuotteita uuden tatuoinnin jälkihoitoa varten, on tärkeää, että valitset pehmentäviä ja samalla kosteuttavia tuotteita, jotka sekä suojaavat että hoitavat ihoa. Helosan® Original on mieto ja ihoystävällinen voide, hellävarainen iholle ja hajusteeton ja juuri siksi monet tatuointitaiteilijat suosittelevat Helosania® tatuoinnin yhteydessä ja jälkihoitoon Voide sisältää kosteuttavia ja pehmentävää ainetta, joka muistuttaa ihon luonnollista suojarasvaa, ja asettuu suojaavaksi kerrokseksi iholle. Tämä antaa iholle aikaa kosteuttaa ja korjata itseään ja tulla vastustuskykyiseksi ulkoisille vaikutuksille, kuten auringolle, vedelle ja kylmälle.

Lievitä kutinaa ja ärsytystä

Koska tatuointi koostuu monista pienistä haavoista, koet todennäköisesti kutinaa tatuoinnin ympärillä jossain vaiheessa paranemisprosessia. Tämä on täysin luonnollista, mutta voi olla erittäin hankalaa. Helosan® on ihanteellinen käyttää tatuoinnin jälkeen, sillä voide auttaa hoitamaan ihoa, kosteuttaa sitä syvästi ja lievittää kutinaa ja ärsytystä.

Suojaa tatuointisi voimakkailta auringonsäteiltä

UV-säteet haalistavat tatuointia, joten muista aina suojata tatuointiasi auringon haitallisilta säteiltä. Voitele alue korkealla aurinkosuojakertoimella (vähintään SPF 30) ennen auringossa oleskelua. Älä unohda, että myös pilvisinä päivinä jopa 80 prosenttia säteistä pääsee iholle.

Infektion merkit:

​Jos tatuoinnissasi on “märkiä” alueita, se on arka, turvonnut ja/tai punainen, se voi olla varhainen merkki infektiosta. Myöhemmät merkit ovat selvempiä asioita, kuten kellertävä eritys, kipu, punoitus, turvotus, näppylät ja rupi.

Jos näin tapahtuu, voit tehdä joitain asioita itse:

Puhdista tatuointi miedolla saippualla ja lämpimällä vedellä.
Ilmakuivata
Käytä klooriheksidiini/etanolidesinfiointiainetta, kun alue on kuivunut. ​

Jos tulehtuneen alueen märkiminen jatkuu tai tulee kuumetta, syytä hakeutua lääkäriin!