FAQ

Kysymykset ja vastaukset

MITEN HELOSAN® ORIGINAL-VOIDETTA (SININEN TUUBI) KÄYTETÄÄN?

Helosan® original on pehmentävä yleisvoide, jota voidaan tarvittaessa käyttää kuivalle ja ärtyneelle iholle.

Helosan® sopii:

  • Aikuisille ja lapsille, ihmisille ja eläimille.
  • Lapsen vaippa-alueelle.
  • Kuiville ja karheille käsille, jaloille, kyynärpäille, polville, huulille jne.
  • Kylmyyden, kuumuuden tai veden kuivattamalle iholle, esim. auringonoton tai kylvyn jälkeen.
  • Ärsyyntyneelle iholle.
  • Parranajon jälkeen.
  • Juuri tatuoidulle iholle.
VOIKO SEKÄ IHMISET ETTÄ ELÄIMET KÄYTTÄÄ HELOSAN® -VOIDETTA?

Kyllä voi. Helosan® kehitettiin alun perin suojelemaan ja hoitamaan lypsylehmien utareita. Piiat, jotka hieroivat Helosania lehmien utareille, huomasivat kuitenkin, että voide teki heidän kuivista ja karheista käsistä pehmeät ja kauniit. Nykyään Helosan on tunnettu ihonhoitotuote, joka suojaa ja kosteuttaa ihoasi.

VOIKO HELOSAN® -VOIDETTA KÄYTTÄÄ TATUOIDUN IHON HOITOON?

Kyllä, Helosan® on loistava valinta niille, jotka haluavat tehdä tatuoidusta ihostaan pehmeän ja notkean.

ONKO TOTTA, ETTÄ HELOSAN® VOI HAALISTAA TATUOINNIN?

Ei ole totta. Helosan® -voide on valkoista ja sillä on pitkäkestoinen vaikutus iholla. Siksi voidellun alueen ympärillä oleva iho voi näyttää hieman vaaleammalta käytön aikana.

MITEN HELOSAN® -JALKAVOIDE TOIMII?

Helosan® -jalkavoide on kehitetty erityisesti jalkojen hoitoon. Se sisältää samoja aineita kuin Helosan® Original, mutta jalkavoide sisältää myös karbamidia ja maitohappoa. Helosan® -jalkavoide sulattaa kovettumat ja tekee ihosta pehmeän. Jalkavoide ehkäisee myös epämiellyttävää hajua.

MIKSI KORKEA RASVAPROSENTTI ON TÄRKEÄ?

Iho, joka sisältää liian vähän rasvaa ja kosteutta, kuivuu ja saattaa hilseillä ja kutista. Rasvainen Helosan® -voide muodostaa iholle suojaavan kalvon, joka säilyttää ihon kosteuden. Rasva täyttää ihosolujen välit ja tekee ihosta tiiviimmän, estää siten kosteuden haihtumisen.

ONKO HELOSAN® -VOITEEN KORKEA RASVAPROSENTTI, SE MIKÄ TEKEE HYVÄN VAIKUTUKSEN?

Helosan® -voiteen korkealla rasvapitoisuudella (yli 60 %) ja alhaisella kosteuspitoisuusuudella on merkittävä rooli voiteen ominaisuuksissa kuivan ihon torjumiseksi. Sen sisältämä kasviglyseriini (glyseroli), joka on luonnollinen kosteuden ja rasvan antaja, saa ihon tuntumaan miellyttävältä. Glyseriini imee kosteutta ympäristöstä ja sitoo sen ihoon. Sen pH-arvo on lähellä ihon omaa arvoa, minkä vuoksi se on ihanteellinen herkälle iholle ja myös vauvoille. Helosan® -voiteen ainutlaatuinen koostumus hellävaraisista, kosteuttavista ja pehmentävistä ainesosista yhdessä vahvistavat, suojaavat ja palauttavat iholle sen luonnollisen tasapainon.

VOIKO HELOSAN® VOIDETTA KÄYTTÄÄ VAUVOILLE?

Kyllä, Helosan® voidetta voi käyttää vauvoille.

VOIKO HELOSAN® AUTTAA JALKOJANI SÄÄNNÖLLISESSÄ LENKKEILLYSSÄ?

Jalkamme joutuvat juostessa kovemmalle koetukselle kuin mikään muu kehon osa. Joidenkin jalanosien liikarasitus voi aiheuttaa rakkoja ja hiertymiä. Lenkkeilijän jalat kuivuvat herkästi, mikä johtaa poikkeuksetta kivuliaisiin halkeamiin jaloissa. Ratkaisu: Käytä aikaa jalkojen hoitoon ja käytä kosteusvoidetta, kuten Helosan® -jalkavoidetta päivittäin. Levitä pieni määrä jaloillesi ja hiero se ihoon, kunnes jalat tuntuvat pehmeiltä ja joustavilta. Helosan® -jalkavoiteella on kolme vaikutusta yhdessä tuotteessa – se pehmentää, kosteuttaa ja parantaa ihon suojaestettä. Voitele jalkasi sillä joka ilta, auttaaksesi ihoa selviytymään liikunnan aiheuttamasta rasituksesta.

MITEN HELOSAN® AUTTAA TYÖN RASITTAMIA KÄSIÄ?

Kädet, jotka työskentelevät vaativassa ympäristössä, kärsivät usein kovettumista, kynsien värjäytymisestä ja nirhamista. Helosan® -voide kosteuttaa ihoa ja antaa sille miellyttävän vettä ja likaa hylkivän pinnan. Se muodostaa iholle suojakalvon, joka säilyttää ihon kosteuden ja auttaa sitä suojautumaan ulkoisia rasituksia vastaan.

Karkeita työkäsineitä käytettäessä on hyvä voidella kädet juuri ennen käsineiden laittamista käteen, jotta vältytään epämiellyttävältä hankaukselta.

SISÄLTÄÄKÖ HELOSAN® VÄRIÄAINEITA TAI PARABEENEJA?

Ei

MITEN HELOSAN® ORIGINAL TOIMII?

Helosan original® on ihovoide, joka tekee kuivasta, herkästä ja ärtyneestä ihosta pehmeän ja sileän. Se muodostaa iholle suojaavan kalvon, joka säilyttää ihon kosteuden ja tekee siitä vastustuskykyisen ulkoisille ärsykkeille, kuten auringolle, tuulelle, kylmälle ilmalle ja vedelle. Voide auttaa myös palauttamaan ihon luonnollisen tasapainon.

SISÄLTÄÄKÖ HELOSAN® HAJUSTEITA?

Helosan® ei sisällä keinotekoisia hajusteita. Se sisältää luonnollista Eukalyptus Globulus -öljyä, joka antaa sille miellyttävän, miedon tuoksun.

SISÄLTÄÄKÖ HELOSAN® ELÄINPERÄISIÄ AINESOSIA?

Ei, Helosan® ei sisällä eläinperäisiä ainesosia, mikä merkitsee, että se on 100 % vegaani!

MISTÄ HELOSAN® -VOIDETTA VOI OSTAA?

Helosan® -voidetta voi ostaa apteekeista, hyvin varustetuista päivittäistavarakaupoista sekä maatalouskaupoista.

ONKO SILLÄ MERKITYSTÄ, JOS LEVITTÄÄ OHUEN TAI PAKSUN KERROKSEN HELOSAN® -VOIDETTA?

Se on hyvin yksilöllistä ja riippuu siitä, kuinka nopeasti voide imeytyy ihoosi. Yleisesti ottaen sanoisimme, että ero ei ole suuri. Voide vaikuttaa yhtä hyvin riippumatta sen määrästä, mutta voi olla parempi olla laittamatta sitä liikaa, ettei siitä aiheudu sotkua.

Kokeilemalla saat selville, kuinka paljon voidetta juuri sinun ihosi tarvitsee.

VOIKO HELOSAN® -VOIDETTA KÄYTTÄÄ PSORIAASISSA JA MUISSA IHOSAIRAUKSISSA?

Helosan® sopii lievittämään kuivaa, herkkää ja ärtynyttä ihoa, jonka suoja on heikentynyt. Sitä voidaan käyttää ihonhoitoon yhdessä psoriaasin ja muiden ihosairauksien hoitoon tarkoitettujen lääkeaineiden kanssa. Helosan® ei kuitenkaan paranna tai poista vaivaa. Se yksinkertaisesti lievittää epämukavuutta ja estää alueen kuivumisen ja ärsytyksen.

VOIKO HELOSAN® -VOIDETTA KÄYTTÄÄ RASKAUDEN AIKANA?

Helosan® -voidetta voidaan käyttää raskaana ollessa kuivilla ihoalueilla käsissä ja jaloissa sekä vatsan herkällä iholla. Helosan® ei sisällä aktiivisia ainesosia, jotka imeytyvät vereen, vaan ne jäävät ihon pinnalle. Siksi Helosanin® on turvallista käyttää raskauden aikana.

VOIKO HELOSAN®- VOIDETTA KÄYTTÄÄ INTIIMIEN ALUEIDEN IHO-ONGELMIIN?

Kehon ulkoiset alueet, kuten pakarat, nännit ja nivuset, voidaan voidella Helosan® -voiteella pehmentämään kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Huomioi, että Helosan® -voide on tarkoitettu ainoastaan ulkoiseen käyttöön.

HELSOSAN® ELÄIMILLE

ONKO VAARALLISTA, JOS ELÄIN NUOLEE POIS HELOSAN® -VOITEEN JÄÄNTEET?

Helosan® -voiteen sisältämät ainesosat ovat turvallisia ja 100 % vegaanisia. Ei ole siksi vaarallista, jos lemmikkisi nuolee voidellun alueen. Suosittelemme kuitenkin, että pidät voiteen eläinten ulottumattomissa, koska suuremman määrän nauttimien saattaa aiheuttaa vatsavaivoja.

KOIRALLANI/KISSALLANI ON IHOALLERGIA, VOINKO KÄYTTÄÄ HELOSAN® -VOIDETTA?

Helosan® ravitsee ja kosteuttaa ihoa ja tasapainottaa sen luonnollista bakteeriflooraa. Sitä voidaan käyttää yhdessä muiden farmaseuttisten tuotteiden kanssa erilaisten ihosairauksien, kuten allergian, hoitoon, koska voide lievittää epämukavuutta ja estää ihon kuivumasta ja ärtymistä. Helosanin® ei kuitenkaan paranna esim. allergiasta tai loisista johtuvia ongelmia. Jos epäilet, että eläimelläsi on jokin ihosairaus, suosittelemme, että otat yhteyttä eläinlääkäriin ongelman selvittämiseksi.

KUMPAA HELOSAN® -VOIDETTA MINUN TULISI KÄYTTÄÄ ELÄIMELLENI?

Jos eläimelläsi on erityisen kuiva iho, voit käyttää Helosan® -jalkavoidetta, joka on hyvin samanlainen kuin Helosan®-original, mutta jonka rasvapitoisuus on korkeampi ja sen vuoksi se myös kosteuttaa tehokkaammin kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Helosan® -jalkavoide sisältää lisäksi karbamidia ja maitohappoa, joka nopeuttaa ihon kosteuden palautumista. Se on esimerkiksi ihanteellinen hoitamaan kuivia ja halkeilevia tassuja.

VOIKO HELOSAN® -VOIDETTA KÄYTTÄÄ ELÄIMEN HAAVOIHIN?

Helosan® -voidetta voi käyttää pieniin pintahaavoihin, kuten hiertymiin ja haavaumiin. Jos kyseessä on viiltohaava/märkivä iho voi olla hyvä voidella sen ympärillä oleva iho Helosan® -voiteella, joka suojaa sitä ihoa ärsyttävältä kudosnesteeltä.

ELÄIMELLÄNI ON "DREENI" – VOINKO KÄYTTÄÄ HELOSAN® -VOIDETTA SUOJAAMAAN IHOA HAAVANESTEELTÄ?

Helosan® -voidetta voidaan käyttää dreenin ympärillä olevalla iholla suojaamaan sitä kudosnesteen ärsytykseltä. Levitä se ihoalueelle puhdistuksen jälkeen.

Helosan® -voidetta ei saa laittaa dreeniin tai itse haavaan.