Opas: Näin saat pehmeät ja sileät jalat

Ne kantavat meitä joka päivä, läpi elämän – jalkamme. Mutta ihan rehellisesti, kuinka hyvä olet osoittamaan jaloillesi niiden ansaitsemaa kiitollisuutta ja huolenpitoa? Tästä artikkelista löydät parhaat jalkojenhoitovinkkimme, jotka tekevät jaloista pehmeät, raikkaat ja hyvinvoivat.

Kuivat jalat

Monet ihmiset kärsivät kuivista jaloista. Toisin kuin muut kehomme osat, jalkojen iho on luonnollisesti kuiva, koska niissä ei ole öljyrauhasia, joten ne luottavat tuhansiin hikirauhasiin pysyäkseen kosteutettuna. Se voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Pitkäaikainen seisominen, erityisesti kovilla pinnoilla

 

  • Nestehukka tai liian vähäinen juominen

 

  • Kuivattavien tai voimakkaiden saippuoiden käyttö jalkojen pesemiseen

 

  • Kylmä sää, joka​​ kuivattaa ihoa

 

  • Kuuma suihku tai kylpy

 

  • Jalkojen kuivaksi hankaaminen

 

  • Jalkojen liottaminen liian pitkään ja liian usein

 

  • Kosteusvoiteen säännöllisen käytön laiminlyöminen

Vinkkejä kuivien jalkojen ehkäisemiseksi

Jalkojen kuivuminen voi johtua useista syistä. Tärkeintä on kuitenkin varmistaa, että annat jaloillesi niiden tarvitseman kosteuden ja hoidon. Jos et kosteuta niitä säännöllisesti, jalkojen kuiva iho voi pahentua hyvin nopeasti. Se voi myös olla kivuliasta ja kutiavaa, mikä aiheuttaa epämukavuutta.

Osta kunnon kengät

Ensinnäkin on tärkeää käyttää oikeita kenkiä, jotka antavat jalkojen hengittää ja antavat niille niiden tarvitseman tuen. Väärät kengät eivät ole ainoastaan epämukavia käyttää, ne voivat myös aiheuttaa kovettumia ja liikavarpaita, jotka voivat olla tuskallisia ja niistä voi olla vaikea päästä eroon. Kenkien lisäksi on tärkeää muistaa valita oikeat sukat. Tämä johtuu siitä, että muovi muodostaa kitkaa, joka muodostaa kovettumia ja voi lopulta aiheuttaa liikavarpaita. Nailonsukat eivät siksi myöskään ole jalkojesi paras ystävä. Puuvillasukat sen sijaan ovat todella hyviä, vaikka nukkuisit yön ne jalassa, kun olet voidellut jalkasi hyvin kosteuttavalla voiteella kuivia jalkoja hoitaessasi.

Harjaa jalat

On yleinen väärinkäsitys, että paras tapa poistaa kova iho jaloistasi on poistaa ne jalkaviilalla. Tosiasiassa jalkaviila voi aiheuttaa vielä kovemman ihon ja tämä on yksi pahimmista asioista, jos haluat terveet jalat. Jalkaviilan sijaan voit päästä todella hyvään tulokseen hyvällä harjalla ja oikeilla hoitotuotteilla, jotka kosteuttavat syvältä. Saadaksesi terveet jalat käytä hyvää jalkaharjaa pari kertaa viikossa, kun vielä olet suihkussa. Varmista aina, että kuivaat jalat kunnolla – erityisesti varpaiden väleistä – näin ehkäiset jalkasienet. Poistamalla kuolleen ihosolukon ja kosteuttamalla uuden, jalkasi ovat taas pian kunnossa ja sekä näyttävät että tuntuvat ihanilta.

Päästä jalat vapaaksi!

Vaikka ei ole epäilystäkään siitä, että kesä sandaaleissa voi olla vaikeaa jaloille, on loppujen kuitenkin hyvä, että jalat voidaan silloin tällöin tuulettaa perusteellisesti. Kun annat jalkojen tuulettua, on kuitenkin tärkeää, että se tapahtuu sisätiloissa ja pehmeillä pinnoilla, koska saatat kovettaa ihoa, jos esimerkiksi kävelet vain asfaltilla paljasjaloin. Kesällä asfaltti ja laatat voivat kuumentua niin, että vaarana on jalkojen polttaminen ilman kenkiä kävellessä.

Voitele jalat

Aivan kuten luultavasti voitelet ihosi suihkun jälkeen, sinun tulisi myös aina muistaa voidella jalkasi – varsinkin kun olet käynyt kylvyssä. Kylpyvesi edistää ihon kuivumista. Helosan® jalkavoide on kehitetty ja mukautettu päivittäiseen jalkojen hoitoon, ja se sisältää ureaa ja maitohappoa, jotka pehmentävät tehokkaasti kuivaa ihoa ja kovettumia.