Eteerinen öljy ihonhoidossa – Eucalyptus globulus

Eteeriset öljyt ja luonnolliset tuoksut eivät vaikuta meihin vain tuoksunsa kautta, vaan niillä on terapeuttinen ja ihoa hoitava vaikutus erityisten kasvi- ja tuoksuaineidensa ansiosta.

Eteerinen öljy, jolla on raikas tuoksu ja hoitavia ominaisuuksia

Eukalyptuspuun lehdistä uutetaan öljyä, jota käytetään sekä ihonhoidossa että lääketieteessä – Eucalyptus globulus. Se on eniten bioaktiivista ainetta eukalyptolia sisältävä eukalyptusöljy ja tehokkain eukalyptuksen eteerisistä öljyistä. Eukalyptusöljyllä on ihanan raikas aromaattinen, minttua muistuttava tuoksu, mikä on myös syy siihen, miksi sitä lisätään Helosanin ihonhoitotuotteisiin. Helosan® ei sisällä hajusteita tai muita keinotekoisia tuoksuja, vaan sen raikas tuoksu tulee kokonaan Eucalyptus Globulus -öljystä.

Eucalyptus globulus ihonhoidossa

Historiallisesti öljy on esiintynyt ayurveda-lääketieteessä Intiassa jo noin 1000 eaa. Eukalyptusta käytetään lääketieteessä lievittämään hengitysvaikeuksia, yskää, vilustumista ja päänsärkyä. Nykyään sen antibakteerisia ja antiseptisiä ominaisuuksia hyödynnetään myös ihonhoidossa. Uudistavien ja tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksiensa ansiosta eukalyptusöljy sopii hyvin rasvaiselle ja ongelmaiholle, koska se normalisoi rasvan tuotantoa ja pienentää ihohuokosia. Eukalyptuksen eteerinen öljy on myös osoitettu monissa tieteellisissä tutkimuksissa olevan hyönteisiä karkottava ja siksi erittäin tehokas hyönteisiä, kuten hyttysiä ja mäkäräisiä vastaan.