IHONHOITOA SINULLE, JOKA TREENAAT

Niille, joilla on herkkä iho, tulee finnit ja epäpuhtaudet kuin kirje postissa hikisen treenin jälkeen, kun taas toisilla on ongelmia kuivan ja kutisevan ihon kanssa. Tässä artikkelissa selitämme, mistä se voi johtua, samalla kun annamme sinulle parhaat vinkit siitä, miten saat ihosi kuntoon.

Näin liikunta vaikuttaa ihoon

Säännöllinen fyysinen aktiivisuus ei ole vain hyväksi terveydelle, vaan myös iho hyötyy liikunnasta. Liikunnan aikana pulssi ja verenkierto kiihtyy ja parantunut verenkierto puolestaan ​​lisää ihon ravintoaineiden saantia. Iho, joka muutoin saa ravinteita elinten jälkeen, saa niitä nyt enemmän, mikä estää rappeutumista ja ikääntymisen merkkien näkymistä iholla. Samalla se edistää myös ihossa olevan, elimistön oman proteiinin, kollageenin tuotantoa. Liikunta vähentää myös stressiä ja lisää hormonitoimintaa, joilla on positiivinen vaikutus ihoon. Tutkimukset osoittavat, että iästä riippumatta säännöllisellä liikunnalla on lähes välittömästi nuorentava vaikutus ihoon.

Hoida ihoa treenin jälkeen

Liikunta itsessään tekee hyvää keholle ja sielulle, mutta fyysinen aktiviteetti voi altistaa ihosi ylimääräiselle rasitukselle. Lisääntynyt hikoilu ja tapa puhdistaa iho treenin jälkeen kuluttavat ihon omaa suojakerrosta. Jos et huolehdi ihostasi jokaisen treenikerran jälkeen, liikunta voi aiheuttaa iho-ongelmia. Myös iholta haihtunut kosteus on lisättävä. Ole kiltti ihollesi treenin aikana ja ota tavaksesi kosteuttaa se aina suihkun jälkeen.

Muista – Intensiivinen treenaus voi pahentaa herkkää ihoa

Jos sinulla on taipumus punastua helposti, treenin aiheuttama punoitus ei aina ole toivottavaa. Lisäksi, jos sinulla on ruusufinni, psoriaasi tai muu tulehduksellinen ihosairaus, tila voi jopa pahentua. Koska kuumuus laukaisee oireet, voi liikunta viileämmässä ympäristössä, kuten uinti olla parempi hankalien kausien aikana.

Ulkoilmaliikunta – Suojaa ihoa tuulelta, tuulelta ja kylmältä

Jos treenaat ulkona, muista suojata kasvojesi iho. Käytä aurinkovoidetta kesällä ja erityisen rasvaista voidetta, kuten Helosan® Originalia kylmempinä vuodenaikoina. Helosan® ei sisällä pelkästään kosteuttavia aineita, vaan voide asettuu suojaavana kerroksena ihon pinnalle ja antaa sille aikaa kosteutua uudelleen. Voide auttaa myös tekemään ihosta vastustuskykyisemmän ulkoisille vaikutuksille, kuten kylmälle, tuulelle ja vedelle.