Kärsitkö stressaantuneesta tai herkästä ihosta? NÄIN VOIT RAUHOITTAA SEN

Vartalon kuiva iho on usein herkkä, mutta herkkä iho ei aina johdu kuivuvuudesta. Joidenkin ihmisten iho on luonnostaan ​​herkkä, vaikka se olisi hyvin kosteutettu. Monet asiat voivat tehdä ihosta stressaantuneen ja herkän. Liian suuri sisäinen stressi vaikuttaa meihin negatiivisesti samoin kuin terveyteemme – ja se heijastuu myös ihoon. Saasteet, aurinko ja tuuli sekä ihon runsas kuorinta voi stressata ihoa. Mutta miten stressi näkyy iholla ja miten suojaudut siltä? Käymme tässä läpi joitakin erilaisia ​​ihon stressin syitä, muitakin kuin stressaava elämäntapa, ja mitä seurauksia sillä voi olla ja tietysti; Miten parhaiten suojata ihoa stressin vaikutuksilta.

Miten vähentää ihon stressiä?

Ihoon voi vaikuttaa myös ulkoinen stressi, joka häiritsee ihon omaa immuunijärjestelmää, kuten:

 

  • Kuorinta ja hapot
  • Sää ja tuuli
  • Saasteet
  • Liiallinen auringolle altistuminen
  • Ilmastointi
  • Näyttöjen sininen valo

Mitkä ovat stressin vaikutukset ihoon?

Stressi vaikeuttaa ihon omaa säätelyä ja tasapainottelua ja lisää tulehduksellisten ihosairauksien, kuten ihottumien, aknen, ruusufinnien, ekseeman, psoriaasin ja ennenaikaisen vanhenemisen riskiä. Aivojen ja ihon välillä on selvä yhteys. Emotionaalinen stressi johtaa kortisolitason eli stressihormonin nousuun, jonka tiedetään korkealla tasolla hajottavan kollageenia ja laukaisevan tulehdusta kehossa. Tämä tulehdus aiheuttaa stressi-ihoa ja voi vaikuttaa ihon vastustuskykyyn. Stressi voi myös vähentää DHEA-nuoruus- ja elinvoimahormonin tuotantoa, joka muun muassa auttaa luomaan immuunijärjestelmän vasta-aineita ja suojaa ennenaikaiselta ikääntymiseltä.

Stressaantuneen ihon hoito

Herkkä ja stressaantunut iho on haavoittuvampi. Siksi on tärkeää panostaa ihonhoitoon, joka voi auttaa stressaantunutta ihoa rentoutumaan ja palauttamaan kimmoisuutensa. Helosan® tarjoaa hellävaraisia ​​ja hoitavia ihonhoitotuotteita – kehitetty erityisesti herkälle iholle, joka reagoi helposti stressiin, kylmään ja kuumuuteen. Se sopii myös niille, jotka ovat yliherkkiä tuoksuille, säilöntäaineille tai väriaineille. Helosan® sisältää glyseriiniä, joka on tavallinen ihonhoitotuotteiden ainesosa ja jolla on kosteutta sitovia ominaisuuksia, jotka vähentävät ihon ärsytystä ja tukevat ihon suojakerroksen kosteustasapainoa ja toimintaa. Pehmeä ja joustava iho ei ole niin altis ulkoisille tekijöille. Helosan® rauhoittaa, tasapainottaa, suojaa ja vahvistaa herkkää ja ärtynyttä ihoa ja samalla vahvistaa ihon omaa luonnollista flooraa.