Kätilön parhaat ihonhoitovinkit raskaana oleville naisille

Raskaana ollessa vartalosi ja ihosi tarvitsevat hieman erityistä huolenpitoa.Nykyään raskaana olevien naisten vartalovoiteiden markkinat ovat valtavat. Mutta pitääkö sinun voidella vatsaasi ja jos pitää, niin mitä sinun tulisi harkita tuotetta valittaessa? Kätilö Karin Norrbrink kertoo, mitä kehossa tapahtuu raskauden aikana ja miksi voi olla sekä miellyttävää että tärkeää kosteuttaa ihoa kunnolla.

Iho raskauden aikana

Hormonit ja hormonitasojen muutokset vaikuttavat merkittävästi ihoon. Raskauden aikana hormonit voivat lisätä melaniinin tuotantoa ja hyperpigmentaatiota, joka tunnetaan myös nimellä melasma. Jotkut naiset saavat rasvaisen tai kuivemman ihon, kun taas toiset saavat aknea. On myös yleistä, että naiset saavat venytysmerkkejä vatsaan, rintaan tai reisiin raskauden aikana.

– Raskauden aikana iho tulee yleensä kuivemmaksi, eikä vähiten vatsassa, kun iho venyy. On kuitenkin tärkeää huomioida, että venytysmerkit johtuvat hormoneista ja jopa omasta genetiikasta, Karin Norrbrink toteaa.

Raskausarpien saaminen voi tuntua hieman vaikealta, mutta jos luovumme kehoihanteista, jotka saavat meidät katsomaan kehoamme kriittisesti, sen sijaan kiittäisimme sitä siitä, mitä se saa aikaan. Ajattele, että se pystyy joustamaan sillä tavalla, mikä on melko huomionarvoista, eikö vaan? Se on merkki siitä, että kehosi tekee tilaa vauvalle! Joten jos saat raskauden venytysmerkkejä, et ole yksin – monet naiset saavat niitä ja se on täysin okei. Jos kuitenkin haluat vähentää venytysmerkkien näkyvyyttä tai ulkonäköä, meillä on joitain vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua.

Karin Norrbrink, laillistettu kätilö

Voitele itsesi säännöllisesti

Ei ole mitään tutkimusta siitä, että auttaako itsensä voiteleminen venytysmerkkejä vastaan, mutta monet kokevat sen miellyttävänä. Eikä vähiten kuivuuden ja kutinan lievittämiseksi vatsan kasvaessa. Vatsan voitelu pehmenevällä voiteella voi tuntua mukavalta ja olla myös viihtyisä hetki sekä itsellesi että vauvalle.Ei ole mitään tutkimusta siitä, että auttaako itsensä. Helosan® pehmentää ja auttaa ihoa säilyttämään kosteuden, mikä johtaa siihen, että iho tulee joustavammaksi ja pysyy kasvuvauhdissa mukana. Kun iho pidetään pehmeänä ja joustavana, siitä tulee myös vähemmän herkkä venytysmerkeille.

Suositus: Mahdollisimman vähän lisäaineita

Raskauden aikana suositellaan aina voidetta, jossa on mahdollisimman vähän lisäaineita. Helosan® on tässä hyvä vaihtoehto. Yksi Helosanin suurimmista eduista on sen ainutlaatuinen ja erittäin hellävarainen koostumus. Voide ei sisällä keinotekoisia hajusteita ja muita hormonitoimintaa häiritseviä aineita, joten se sopii erinomaisesti herkälle iholle raskauden aikana sekä ongelmiin, kuten ekseemaan ja kutinaan.

– Raskauden aikana voi esiintyä PUPPS, allerginen kutina, joka esiintyy usein rinnassa, käsivarsissa ja vatsassa ja näkyy pieninä punaisina pisteinä. Suosittelemme ensinnäkin, että käytät ilmavia vaatteita ja voitelet itsesi säännöllisesti miedolla kosteuttavalla voiteella, koska se voi lieventää oireita, Karin Norrbrink sanoo.

Näin käytät Helosania raskauden aikana

Helosan® ehkäisee ja lievittää kuivaa ja kutiavaa ihoa raskaana olevan vatsan alueella sekä muilla kehon osilla. Turvotus jaloissa on yleistä raskauden aikana, mikä johtuu siitä, että laskimoiden paluuvirtaus hidastuu. Hidastunut paluuvirtaus, painonnousu ja jopa vuodenajan kylmyys ja talvi ovat kolme tekijää, jotka kuivattavat ihoa ja aiheuttavat kutinaa.

– Jos koet kuivuutta ja kutinaa, voit voidella itsesi kerran päivässä ja erityisen alttiit alueet tarvittaessa. On myös hyvä voidella itsensä suihkun jälkeen, kun iho on vielä kostea ja voide imeytyy paremmin, Karin Norrbrink neuvoo.

Helosan® jää iholle suojaavaksi kerrokseksi ja antaa sille pitkäkestoisen kosteutuksen sekä suojaa kuivumiselta ja auttaa vahvistamaan ihon luonnollista suojakerrosta.

Helosan® ei sisällä aktiivisia ainesosia, eli ne eivät imeydy vereen, vaan jäävät iholle ja ovat siten turvallisia käyttää raskauden aikana.